Elisa – säljaren som slutade och återvände som HR-ansvarig!

Idag tänkte vi presentera en nygammal kollega här på Jobtip – nämligen Elisa! Elisa började som säljare på Jobtip 2016, men insåg redan 2017 att hjärtat slog aningens mer för rekrytering än försäljning och slutade på bolaget. Då kan ni säkert föreställa er att det blev ett minst sagt kärt återbesök när Elisa i mars i år meddelade att hon återvänder till Jobtip – den här gången som Talent Acquisition Manager. Vi sprang på Elisa vid kaffemaskinen och snackade lite rekrytering, Jobtip-familjen och framtiden!

Välkommen tillbaka till Jobtip! Vad har du haft för dig under tiden?
– Efter att ha slutat på Jobtip jobbade jag med rekrytering på Essity och Sector Alarm. Man kan säga att jag blivit grym på allt som har med att effektivisera rekryteringsprocesser att göra; CV-screening, LinkedIn Search, referenstagning, telefonintervjuer – you name it! Jag har dessutom varit med och fått hålla kandidater ”varma”, samt lärt mig vad en farfars-intervju är.

Varma farfars-kandidater? Vänta, va?
– Haha! Jag ska förklara. Att hålla en kandidat varm innebär att man behåller kontakten om en rekrytering drar ut på tiden. Helt enkelt inte tappa kandidater, utan hålla dem “varma”. En farfars-intervju innebär att den jobbsökandes framtida chefs chef deltar vid arbetsintervjun för att ge sitt godkännande. Själv kommer jag stötta våra chefer genom att vara med på alla intervjuer på Jobtip framöver!


Så vad var det som fick dig att komma tillbaka till Jobtip?
– Jag saknade samhörigheten på kontoret, “vi-känslan” och möjligheten att påverka sin roll. På Jobtip får man en extra familj – på riktigt. Så när möjligheten dök upp för mig att komma tillbaka tvekade jag inte en sekund.

Sista frågan nu då… Vad kan vi förvänta oss av dig framöver?
– Jag ser fram emot varenda liten detalj i min nya roll på Jobtip. Jag kommer börja med att skapa en tydligare struktur och bättre internkommunikation – målet är att göra Jobtip till en av de bästa och mest eftertraktade arbetsplatserna i Sverige!

Vi ser fram emot allt som du kommer åstadkomma på kontoret. Kanske skaldjursplatå till lunch för alla medarbetare varje tisdag och torsdag? *realistiskt önsketänkande* 😉

Välkommen tillbaka, Elisa!

Skapa attraktiva rekryteringsannonser