“Jobtip har gett mig otroligt många möjligheter, men nu är det dags att göra nya resor i livet”

I över fyra år har CMO Alexander Loniakan varit en enormt viktig kugge på vår marknadsavdelning. Nu är det dock dags för honom att ta ett nytt, spännande kliv i arbetslivet då han startar eget bolag inom vårdbemanning!

Det var 2015 som Alexander för första gången satte sin fot på Jobtip. Från att tidigare ha studerat marknadsföring och finans i New York under flera år var det dags att bege sig tillbaka till Sverige för nya, intressanta utmaningar.

– Det var inte jag som hittade Jobtip, det var Jobtip som hittade mig, haha! Faktum är att jag (såklart!) fick upp en riktad annons mot mig, med en möjlighet som lät minst sagt spännande, säger Alexander.

Alex var mitt uppe i en annan rekryteringsfas för rollen som finansanalytiker på SEBs Stockholmskontor när han blev kallad till arbetsintervju på det (på den tiden) lilla kontoret i centrala Göteborg.

– Det var en stor skillnad att komma från SEBs kontor till Jobtip i Göteborg. Efter min första intervju blev jag uppringd av vår VD Ali Farshid som ville boka ett möte med mig. När jag fick träffa honom blev jag väldigt förvånad över att han inte hade ett eget kontor utan satt mitt ute i landskapet tillsammans med alla andra. När jag frågade honom om det sa han “Här spelar det ingen roll vilken position man har, alla är precis lika värdefulla”. Resten är historia för efter det var jag såld!

Från början var det bara Alexander och en till kollega som arbetade med marknadsföring. På den tiden såg både Jobtips verktyg och system helt annorlunda ut i jämförelse med idag.

– Automation och enkla lösningar fanns helt enkelt inte från början. Det var väldigt primitivt så att säga – till skillnad från idag där vi har egna verktyg och samlad data som gör att allt optimeras på ett mycket mer effektivt sätt. Det är en enorm skillnad och det har varit väldigt roligt att vara med och följa den utvecklingen.

Med tiden fick Alexander möjligheten att bygga upp sitt eget marknadsteam som idag levererar allt från rekryteringskampanjer åt tusentals kunder, till marknadsföringsinsatser för bolaget. Han blickar tillbaka på tiden med ett leende på läpparna och funderar ett tag innan han säger:

– Jag är väldigt tacksam över att jag fick möjligheten att bygga upp ett helt eget marknadsteam – från grunden. Mycket har förändrats sedan starten, men det har varit en spännande resa. Jag kommer verkligen att sakna mitt marknadsteam. Jag har ju själv byggt det, gett dem de möjligheter som jag själv har fått och försökt inspirera dem till att nå dit de vill. Sedan kommer jag såklart att sakna alla andra människor och stämningen här, kontorshunden Biggie och sist men inte minst – vår VD Ali. Han är en person som jag har väldigt mycket respekt för och som hela tiden har utmanat mig i mitt arbete.

Så, Vad kommer du att ta med dig från Jobtip?

– Lojalitet är något som jag kommer att ta med dig. Något som jag har lärt mig här är att om man får stor frihet och känner att man verkligen är en del av bolaget så blir man också lojal tillbaka. I mitt eget bolag kommer jag att göra allt för att se till att alla känner sig delaktiga i det vi gör. Jag vill verkligen tacka Jobtip för den här sjuka möjligheten och vill rikta ett stort tack till Ali som gav mig ansvaret så pass tidigt. Vill man verkligen något här, och dessutom visar det så kan man nå vilken position som helst i det här bolaget!  Nu är det dags att ge min ersättare Emelie Lättman, samma möjligheter som jag själv har fått! 

 

Skapa attraktiva rekryteringsannonser