Så viktig är bilden i sociala medier!

När man rekryterar via sociala medier har man ett väldigt begränsat utrymme att fånga kandidatens intresse på. Ofta gäller det att få sagt så mycket man bara kan på ett så komprimerat sätt som möjligt.

Som det gamla ordspråket lyder; en bild säger mer än tusen ord, och i det här sammanhanget är det mer relevant än någonsin! Att välja rätt bilder till sina rekryteringskampanjer är A och O för ett lyckat resultat. En bra bild har enorm potential att kommunicera en stor mängd information på väldigt kort tid – mycket mer än vad både rubrik och text gör tillsammans! En relevant bild hjälper individen att visualisera och skapar en omedelbar igenkänningsfaktor hos den aktuella målgruppen. Människans hjärna känner nämligen igen det familjära i en bild på en tiondels sekund. Om bilden däremot inte alls har med ämnet att göra så är risken stor att kandidaten filtrerar bort inlägget för att i stället skrolla vidare genom sina flöden.  

I vår senaste guide ”Så viktig är bilden i annonser på sociala medier” ger vi konkreta tips på hur du bör tänka kring bildval när du annonserar på sociala medier. I guiden hittar du även konkreta exempel från verkliga rekryteringskampanjer som vi på Jobtip varit ute med under det senaste året. Läs, lär och inspireras!

Ladda ner guiden här!

Så viktig är bilden i sociala medier

Skapa attraktiva rekryteringsannonser