Facebook Talent App

Traditionell rekrytering förlitar sig främst på att arbetssökande personer letar upp jobb via rekryteringssajter. På Jobtip arbetar vi för att ändra det! Tidigare har Facebook främst använts som en social plattform – vilket nu är på väg att förändras genom jobbapplikationer. Företag och verksamheter profilerar sig allt mer via Facebook, vilket gör det till en ypperlig plattform att rekrytera genom! Passivt sökande – såna som kan tänka sig byta jobb men inte letar aktivt – är en stor grupp outnyttjade talanger vi kan komma åt genom sociala medier.

Jobbapplikationer ger verksamheter möjligheten att kombinera en karriärportal med Facebook – världens största sociala nätverk och ett allt mer etablerat forum för rekrytering.

Så fungerar Jobbapplikationen

Att ha en attraktiv Facebook-sida är i dag lika viktigt för ett företag som att ha en attraktiv hemsida. Genom Facebook kan du nå din målgrupp både vad gäller marknadsföring - men även potentiella kandidater till ditt företag. Med jobbapplikationen publiceras dina lediga jobb automatiskt via en feed som vi sköter åt dig. Applikationen på din Facebook-sida skapas utifrån företagets egna grafiska riktlinjer samt den befintliga Facebook-sidans utformning. Applikationen är anpassad till alla typer av digitala enheter - dator, surfplatta och mobil.

En bild säger mer än tusen ord - därför visar vi här hur det gick för Centric när de använde sig av vår Jobbapplikation!

Visar era lediga jobb på er företagssida

Inom rekryteringsvärlden pratar vi ibland om slumpmässig vs traditionell rekrytering. Vad innebär det? En traditionell rekryteringssida förlitar sig på att den arbetssökande hittar deras jobbannons bland en lång rad andra annonser.

Med hjälp av jobbapplikationen kan du rikta dina jobbannonser till rätt kandidater och förkorta och förenkla rekryteringsprocessen. Jobbapplikationen visar endast era lediga jobb vilket gör att kandidaterna hittar rätt med en gång.